Producenci
Promocje
Garnek Nature Black 6,4l Silit
Garnek Nature Black 6,4l Silit
699,00 zł 419,00 zł
szt.
Mini garnek pokrywką, 1,25 l, ⌀ 16 cm, Küchenprofi
Mini garnek pokrywką, 1,25 l, ⌀ 16 cm, Küchenprofi
119,90 zł 99,00 zł
szt.
Garnek Nature Black Silit 2,4 L
Garnek Nature Black Silit 2,4 L
559,00 zł 419,00 zł
szt.
Rondel Nature Black 1,3l Silit
Rondel Nature Black 1,3l Silit
599,00 zł 459,00 zł
szt.
Garnek wysoki Nature Blue 6,4l Silit
Garnek wysoki Nature Blue 6,4l Silit
699,00 zł 499,00 zł
szt.
Brytfanna z pokrywką, 35 × 25,5 × 6,5 cm, Küchenprofi
Brytfanna z pokrywką, 35 × 25,5 × 6,5 cm, Küchenprofi
379,00 zł 329,00 zł
szt.
Filiżanki  izolowane 2×250ml, Judge
Filiżanki izolowane 2×250ml, Judge
69,00 zł 49,00 zł
szt.
ROCKTANIUM patelnia 30cm, Stellar
ROCKTANIUM patelnia 30cm, Stellar
260,90 zł 219,00 zł
szt.
Termos stalowy 1,3 l Stanley Classic zielony
Termos stalowy 1,3 l Stanley Classic zielony
259,00 zł 219,00 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ / KASUMI

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 682,90 zł 682.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Kasumi
Kod produktu: K-86025

Opis

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl