Producenci
Promocje
Garnek Nature Black 6,4l Silit
Garnek Nature Black 6,4l Silit
699,00 zł 419,00 zł
szt.
Mini garnek pokrywką, 1,25 l, ⌀ 16 cm, Küchenprofi
Mini garnek pokrywką, 1,25 l, ⌀ 16 cm, Küchenprofi
119,90 zł 99,00 zł
szt.
Garnek Nature Black Silit 2,4 L
Garnek Nature Black Silit 2,4 L
559,00 zł 419,00 zł
szt.
Rondel Nature Black 1,3l Silit
Rondel Nature Black 1,3l Silit
599,00 zł 459,00 zł
szt.
Garnek wysoki Nature Blue 6,4l Silit
Garnek wysoki Nature Blue 6,4l Silit
699,00 zł 499,00 zł
szt.
Brytfanna z pokrywką, 35 × 25,5 × 6,5 cm, Küchenprofi
Brytfanna z pokrywką, 35 × 25,5 × 6,5 cm, Küchenprofi
379,00 zł 329,00 zł
szt.
Filiżanki  izolowane 2×250ml, Judge
Filiżanki izolowane 2×250ml, Judge
69,00 zł 49,00 zł
szt.
ROCKTANIUM patelnia 30cm, Stellar
ROCKTANIUM patelnia 30cm, Stellar
260,90 zł 219,00 zł
szt.
Termos stalowy 1,3 l Stanley Classic zielony
Termos stalowy 1,3 l Stanley Classic zielony
259,00 zł 219,00 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 DŁ. 25 CM / KASUMI

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 901,90 zł 901.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: K-56025

Opis

Noże serii VG-10 PRO stworzone przez specjalistów KASUMI łączą najlepsze technologie produkcji doskonalone od wieków. Ręcznie wytwarzane kontynuują tradycję rozwijaną przy produkcji mieczy.
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO jest wykonane z japońskiej monolitycznej wysokowęglowej nierdzewnej stali ze stopu o znacznej zawartości kobaltu. W procesie utwardzania osiągnięto idealną dla profesjonalnych zastosowań kuchennych twardość na poziomie 59-60 stopni w skali Rockwell'a. Technologia produkcji gwarantuje poziom ostrości przewyższającą większość dostępnych na rynku noży. Stal VG-10 PRO zapewnia elastyczność ostrza i odporność na pękanie. 
Rękojeść z żywicy doskonale leży w dłoni, jest higieniczna i wytrzymała.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl