Producenci

Wyposażenie kuchni

Nóż santokui Riviera Arcos

Nóż santokui Riviera Arcos
Nóż santokui Riviera Arcos
Szczegóły produktu

Seria Riviera jest kombinacją wyszukanego i inteligentnego designu z komfortem i łatwością użycia.

Ostrze noży z serii Riviera wykonane jest z NITRUM® - ekskluzywnej stali o najwyższej jakości i trwałości. Uchwyt wykonany jest z polioksymetylenu (POM) i jest bardzo odporny na uderzenia i ścieranie. Uchwyt posiada odporność na temperaturę od -40°C do 150°C. Nity wykorzystane w uchwycie wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na korozję.

Dane:

  • Przeznaczenie: nóż japoński santoku
  • Długość: 180mm

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 255,00 zł
szt.

Nóż szefa kuchni Riviera Arcos

Nóż szefa kuchni Riviera Arcos
Nóż szefa kuchni Riviera Arcos
Szczegóły produktu

Seria Riviera jest kombinacją wyszukanego i inteligentnego designu z komfortem i łatwością użycia.

Ostrze noży z serii Riviera wykonane jest z NITRUM® - ekskluzywnej stali o najwyższej jakości i trwałości. Uchwyt wykonany jest z polioksymetylenu (POM) i jest bardzo odporny na uderzenia i ścieranie. Uchwyt posiada odporność na temperaturę od -40°C do 150°C. Nity wykorzystane w uchwycie wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na korozję.

Dane:

  • Przeznaczenie: nóż szefa kuchni
  • Długość: 150mm

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 199,00 zł
szt.

Nóż szefa kuchni Riviera Arcos

Nóż szefa kuchni Riviera Arcos
Nóż szefa kuchni Riviera Arcos
Szczegóły produktu

Seria Riviera jest kombinacją wyszukanego i inteligentnego designu z komfortem i łatwością użycia.

Ostrze noży z serii Riviera wykonane jest z NITRUM® - ekskluzywnej stali o najwyższej jakości i trwałości. Uchwyt wykonany jest z polioksymetylenu (POM) i jest bardzo odporny na uderzenia i ścieranie. Uchwyt posiada odporność na temperaturę od -40°C do 150°C. Nity wykorzystane w uchwycie wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na korozję.

Dane:

  • Przeznaczenie: nóż szefa kuchni
  • Długość: 200mm

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 235,00 zł
szt.

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI
JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 399,90 zł
szt.

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI
JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 229,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 720,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 796,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 332,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 501,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl