Producenci
Promocje
Zestaw 4cz. Nobile Silit
Zestaw 4cz. Nobile Silit
799,00 zł 679,00 zł
szt.
BRESIL młynek do kawy Peugeot
BRESIL młynek do kawy Peugeot
418,90 zł 397,96 zł
szt.
Peugeot FIDJI  młynek do soli 12 cm czarny
Peugeot FIDJI młynek do soli 12 cm czarny
104,90 zł 99,66 zł
szt.
PARIS młynek do pieprzu 12 cm czarny Peugeot
PARIS młynek do pieprzu 12 cm czarny Peugeot
114,90 zł 109,16 zł
szt.
Peugeot PARIS mlynek do soli 12 cm czarny
Peugeot PARIS mlynek do soli 12 cm czarny
113,90 zł 108,21 zł
szt.
Peugeot VITTEL  młynek do pieprzu 30 akryl/stal
Peugeot VITTEL młynek do pieprzu 30 akryl/stal
205,90 zł 195,61 zł
szt.
PARIS młynek do pieprzu 30 cm czarny Peugeot
PARIS młynek do pieprzu 30 cm czarny Peugeot
229,90 zł 218,41 zł
szt.
Termos obiadowy, Classic Stanley granatowy 0,7 L
Termos obiadowy, Classic Stanley granatowy 0,7 L
197,00 zł 187,15 zł
szt.
Kufel termiczny stalowy granatowy, 0,47 l Stanley
Kufel termiczny stalowy granatowy, 0,47 l Stanley
137,90 zł 131,01 zł
szt.
Peugeot PEP'S młynek do pieprzu z solniczką 8 zółty
Peugeot PEP'S młynek do pieprzu z solniczką 8 zółty
80,90 zł 76,86 zł
szt.
Peugeot ANTIQUE S młynek 22 naturalny postarzany
Peugeot ANTIQUE S młynek 22 naturalny postarzany
189,90 zł 180,41 zł
szt.
Peugeot NANCY  młynek do soli  12 cm akryl
Peugeot NANCY młynek do soli 12 cm akryl
123,90 zł 117,71 zł
szt.

O MARCE SKEPPSHULT

ETAPY PRODUKCJI

Wszystko zaczyna się od mieszania surowego żeliwa wraz z innymi metalami, których ilość jest ściśle określona i kontrolowana. Całość podgrzewana jest do temperatury 1500 stopni w specjalnych indukcyjnych piecach – proces ten pozwala na wytworzenie fundamentu dla naszych produktów. Podczas produkcji żeliwa wykorzystujemy jedynie energię wiatru i energię wodną.

Do nadania określonych kształtów ze stopionego żeliwa używamy specjalnie przygotowanych piaskowych form. Metalowe, które wykorzystywane są w odlewaniu np. aluminium czy innych materiałów nie wytrzymałyby ekstremalnych temperatur stopionego żeliwa. Skład form, które są przez nas wykorzystywane to efekt 100-letniego doświadczenia.

Specjalnie wyszkolony i przygotowany pracownik ręcznie przelewa gorące żeliwo do dwóch połówek form, które ściśnięte razem tworzą wgłębienie dla roztopionego metalu. Gdy żeliwo ostygnie, połówki form zostają rozdzielone i pierwsze efekty naszej pracy są już widoczne. Piaskowa forma może być użyta tylko raz, z tego też względu nie istnieją dwie identyczne patelnie. Każda jest unikalna. Sam piasek jest odzyskiwany w procesie recyclingu i wykorzystywany do produkcji kolejnej formy.

Następnym krokiem jest szlifowanie ręczne oraz obróbka strumieniowo-ścierna dna patelni w celu uzyskania właściwej struktury. Wszystko to musi zostać zakończone zanim patelnie zostaną zaimpregnowane olejem rzepakowym pochodzącym z miejscowości Osterlen.

Impregnowanie olejem służy przede wszystkim ochronie przed uszkodzeniem samego żeliwa przed czynnikami zewnętrznymi. Dlatego też tak ważne jest, aby patelnie były regularnie impregnowane olejem przez ich użytkowników.

Ostatnim etapem produkcji jest przymocowanie uchwytów i przygotowanie produktu do wysyłki.

KONTROLA NA KAŻDYM ETAPIE

Nasza fabryka przeprowadza kontrole i monitoruje na bieżąco każdy etap produkcji. Jest to niezbędne abyśmy utrzymywali wysoką jakość na stałym poziomie. Produkty, które podczas kontroli zostaną uznane jako niespełniające wymagań zostają zawrócone i przetopione z powrotem na żeliwo, a tym samym ponownie użyte jako surowiec do produkcji kolejnych produktów.

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

 

Więcej o produktach marki Skeppshult pod linkiem-> http://skeppshult.pl/produkty-marki-skeppshult

 

Źródło->http://skeppshult.pl/

Patelnia 28cm, Noir, Skeppshult

 Patelnia 28cm, Noir, Skeppshult
Patelnia 28cm, Noir, Skeppshult

CECHY PRODUKTU:
- żeliwna patelnia (śr. 28 cm) z rączką wykonaną z aluminium anodowanego,
- do smażenia i pieczenia – nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, do piekarnika oraz na grill,
- żeliwo potrójnie olejowane w trakcie produkcji – patelnia jest gotowa do użycia,
- patelnia dobrze magazynuje ciepło,
- odlewana ręcznie,
- materiały są wykonane z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników,
- należy czyścić ręcznie, nie wkładać do zmywarki. Należy ją opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania,
- 25-letnia gwarancja na żeliwo.

O PATELNIACH SKEPPSHULT:
• Powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład.
• Impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.
• Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności.
• Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

PIELĘGNACJA:
• Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.
• Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.
• Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny, co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.
Wymiary: ok. 28 x 4,5 cm (śr. górna x wys.), 23,5 cm (śr. robocza), 46,5 cm (dł. z rączką)
Waga: 2,8 kg
Kolor: czarny
Materiał: żeliwo, aluminium anodowane
Kolekcja: Noir

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 855,00 zł
szt.

Forma do pieczenia id:Ernst® 24x15 cm - Skeppshult

Forma do pieczenia id:Ernst® 24x15 cm - Skeppshult
Forma do pieczenia id:Ernst® 24x15 cm - Skeppshult

Forma żeliwna do pieczenia z kolekcji id:Ernst® marki Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

NIE NALEŻY MYĆ W ZMYWARCE!*

MOŻNA UŻYWAĆ W PIEKARNIKU

Dane:

  • waga: ok 2 kg
  • dł. x szer.: 24 x 15,5 cm
  • powierzchnia użytkowa 20 x 12 cm
  • wysokość - ok 6 cm
  • Gwarancja: 25 lat

Materiał: żeliwo 

Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić formę, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osuszyć – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.



*) MYCIE W ZMYWARCE MOŻE

SPOWODOWAĆ POJAWIENIE SIĘ RDZY NA PRODUKCIE

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 399,00 zł
szt.

Forma do pieczenia id:Ernst® 34 x 22 x 8 cm, Skeppshult

Forma do pieczenia id:Ernst® 34 x 22 x 8 cm, Skeppshult
Forma do pieczenia id:Ernst® 34 x 22 x 8 cm, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

 

Forma do pieczenia ciast, zapiekanek, lasagne

Specjalnie wyprofilowany kształt z wysokimi krawędziami idealnie nadaje się do przygotowania lasagne.

Produkt pochodzi z kolekcji id;Ernst®

 

Wymiary: 33,8 x 21,7 cm

- powierzchni do smażenia 29,5 x 17 cm

Wysokość: ok. 8,2 cm

Waga: ok. 3,95 kg

Nie można myć w zmywarce

Może być używana w piekarniku.

Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

 

Ponadto produkty marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia naczynia jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie naczynia wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia.

 

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

 

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem.

 

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 579,00 zł
szt.

Garnek żeliwny 3l z żeliwną pokrywą, Skeppshult

Garnek żeliwny 3l z żeliwną pokrywą, Skeppshult
Garnek żeliwny 3l z żeliwną pokrywą, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych naczyń. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury.

 

Garnek z żeliwną pokrywą i żeliwnymi uchwytami

 

 

Wymiary: średnica 24,8 cm

- powierzchni do smażenia 21 cm

- średnica pokrywki 25 cm

Pojemność: 3L

Wysokość: ok. 8,2 cm

Waga: ok. 5,15 kg

Nie można myć w zmywarce

Może być używana w piekarniku.

Gotowanie wody w żeliwnych naczyniach (np. na makaron) nie jest wskazane. Może się to wiązać z wypłukiwaniem zaimpregnowanego oleju ze ścianek naczynia i jego przedostaniem do gotowanej wody.

 

Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

 

Ponadto produkty marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia naczynia jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie naczynia wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia.

 

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

 

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem.

 

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 639,00 zł
szt.

Garnek żeliwny 3l ze szklaną pokrywą, Skeppshult

Garnek żeliwny 3l ze szklaną pokrywą, Skeppshult
Garnek żeliwny 3l ze szklaną pokrywą, Skeppshult

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 539,00 zł
szt.

Garnek żeliwny 4l z szklaną pokrywą, Skeppshult

Garnek żeliwny 4l z szklaną pokrywą, Skeppshult
Garnek żeliwny 4l z szklaną pokrywą, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych naczyń. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury.

 

Żeliwny garnek ze szklaną pokrywą.

UWAGA: Szklana pokrywa wytrzymuje maksymalnie 200 st.

 

Wymiary: średnica 24,9 cm

- powierzchni do smażenia 21 cm

- średnica pokrywki 25 cm

Pojemność: 4L

Wysokość: ok. 10,1 cm

Waga: ok. 4,95 kg

Nie można myć w zmywarce

Może być używana w piekarniku.

Pasuje do niego żeliwna pokrywa 0120JL

 

Gotowanie wody w żeliwnych naczyniach (np. na makaron) nie jest wskazane. Może się to wiązać z wypłukiwaniem zaimpregnowanego oleju ze ścianek naczynia i jego przedostaniem do gotowanej wody.

 

Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

 

Ponadto produkty marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia naczynia jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie naczynia wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia.

 

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

 

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem.

 

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: spodziewana dostawa

Cena: 589,00 zł

Garnek żeliwny 4l z żeliwną pokrywą, Skeppshult

Garnek żeliwny 4l z żeliwną pokrywą, Skeppshult
Garnek żeliwny 4l z żeliwną pokrywą, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych naczyń. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury

 

Żeliwny garnek z żeliwną pokrywą.

 

Wymiary: średnica 24,9 cm

- powierzchni do smażenia 21 cm

- średnica pokrywki 25 cm

Pojemność: 4L

Wysokość: ok. 10,1 cm

Waga: ok. 6,15 kg

Nie można myć w zmywarce

Może być używana w piekarniku.

Gotowanie wody w żeliwnych naczyniach (np. na makaron) nie jest wskazane. Może się to wiązać z wypłukiwaniem zaimpregnowanego oleju ze ścianek naczynia i jego przedostaniem do gotowanej wody.

 

Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

 

Ponadto produkty marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia naczynia jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie naczynia wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia.

 

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

 

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem.

 

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 699,00 zł
szt.

Garnek żeliwny 5,5l ze szklaną pokrywą, Skeppshult

Garnek żeliwny 5,5l ze szklaną pokrywą, Skeppshult
Garnek żeliwny 5,5l ze szklaną pokrywą, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych naczyń. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury

 

Żeliwny garnek ze szklaną pokrywą.

 

UWAGA: Szklana pokrywa wytrzymuje maksymalnie 200 st.

 

Wymiary: średnica 29 cm

- powierzchni do smażenia 25 cm

- średnica pokrywki 29 cm

Pojemność: 5,5L

Wysokość: ok. 11 cm

Waga: ok. 5,8 kg

Nie można myć w zmywarce

Może być używana w piekarniku.

 

Gotowanie wody w żeliwnych naczyniach (np. na makaron) nie jest wskazane. Może się to wiązać z wypłukiwaniem zaimpregnowanego oleju ze ścianek naczynia i jego przedostaniem do gotowanej wody.

 

Produkty marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

 

Ponadto produkty marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia naczynia jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie naczynia wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia.

 

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

 

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem.

 

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 719,00 zł
szt.

Garnek żeliwny 7l - Skeppshult

Garnek żeliwny 7l - Skeppshult
Garnek żeliwny 7l - Skeppshult

Garnek żeliwny 7 l marki Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

NIE NALEŻY MYĆ W ZMYWARCE!*

MOŻE BYĆ UŻYTY W PIEKARNIKU

Dane:

  • waga: ok 7,0 kg
  • pojemność 7 litrów
  • średnica ok. 28,5 cm, śr. powierzchni smażenia 24,5 cm
  • średnica pokrywki 28,7 cm
  • wysokość - z pokrywką i uchwytem 20 cm, garnek  13,5 cm
  • Gwarancja: 25 lat

Materiał: żeliwo

Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.



*) MYCIE W ZMYWARCE MOŻE

SPOWODOWAĆ POJAWIENIE SIĘ RDZY NA PRODUKCIE

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 879,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl