•  

Producenci
Promocje
WMF - zestaw garnków 5 cz. Quality One + 3 % RABATU
WMF - zestaw garnków 5 cz. Quality One + 3 % RABATU
1 499,00 zł 1 189,00 zł
szt.
WMF - zestaw garnków 4cz. Concento + 3% RABATU -  PROMOCJA
WMF - zestaw garnków 4cz. Concento + 3% RABATU - PROMOCJA
1 799,00 zł 1 399,00 zł
szt.
Zestaw garnków Nature Green Silit  + 3% RABATU
Zestaw garnków Nature Green Silit + 3% RABATU
1 899,00 zł 1 629,00 zł
kpl.
Zestaw garnków z rondlem  4cz.  Modesto Silit - MEGA PROMOCJA
Zestaw garnków z rondlem 4cz. Modesto Silit - MEGA PROMOCJA
1 199,00 zł 1 049,00 zł
szt.
Zestaw garnków 4cz. Passion Black Silit + 3% RABATU
Zestaw garnków 4cz. Passion Black Silit + 3% RABATU
1 699,00 zł 1 449,00 zł
kpl.
WMF TREND 6 cz. - Zestaw garnków, + 3 % rabatu
WMF TREND 6 cz. - Zestaw garnków, + 3 % rabatu
1 999,00 zł 1 499,00 zł
szt.
Zestaw garnków 4 cz. Nature Black Silit + 3% RABATU
Zestaw garnków 4 cz. Nature Black Silit + 3% RABATU
1 789,00 zł 1 499,00 zł
kpl.
Zestaw garnków 4 cz. Passion Yellow z rondlem Silit + 3% RABATU
Zestaw garnków 4 cz. Passion Yellow z rondlem Silit + 3% RABATU
1 699,00 zł 1 399,00 zł
kpl.
Zestaw garnków 3 cz. Energy Red, miniMax Silit
Zestaw garnków 3 cz. Energy Red, miniMax Silit
1 099,00 zł 979,00 zł
kpl.
WMF - zestaw garnków 6 cz. Premium One  *MEGA PROMOCJA*
WMF - zestaw garnków 6 cz. Premium One *MEGA PROMOCJA*
2 999,00 zł 1 669,00 zł
kpl.

Patelnia 28cm, Noir, Skeppshult

 Patelnia 28cm, Noir, Skeppshult
Patelnia 28cm, Noir, Skeppshult

CECHY PRODUKTU:
- żeliwna patelnia (śr. 28 cm) z rączką wykonaną z aluminium anodowanego,
- do smażenia i pieczenia – nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, do piekarnika oraz na grill,
- żeliwo potrójnie olejowane w trakcie produkcji – patelnia jest gotowa do użycia,
- patelnia dobrze magazynuje ciepło,
- odlewana ręcznie,
- materiały są wykonane z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników,
- należy czyścić ręcznie, nie wkładać do zmywarki. Należy ją opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania,
- 25-letnia gwarancja na żeliwo.

O PATELNIACH SKEPPSHULT:
• Powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład.
• Impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.
• Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności.
• Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

PIELĘGNACJA:
• Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.
• Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.
• Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny, co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.
Wymiary: ok. 28 x 4,5 cm (śr. górna x wys.), 23,5 cm (śr. robocza), 46,5 cm (dł. z rączką)
Waga: 2,8 kg
Kolor: czarny
Materiał: żeliwo, aluminium anodowane
Kolekcja: Noir

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 855,00 zł
szt.

Patelnia 23cm, Järn

Patelnia 23cm, Järn
Patelnia 23cm, Järn

- niewielka patelnia do smażenia,
- posiada wielokątne brzegi i prostą rączkę do trzymania, dno wklęsłe,
- wykonana z ekologicznego żeliwa: bez dodatku substancji toksycznych i chemicznych,
- impregnowana olejem rzepakowym,
- równomiernie rozprowadza ciepło i długo utrzymuje temperaturę,
- nadaje się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek, również indukcyjnych,
- wykonana ręcznie w Szwecji,
- nie należy myć w zmywarce.
Wymiary:  23 cm (śr. zew.); 18 cm (śr. robocza); 3,5 cm (wys.); 43 cm (dł. z uchwytem)
Materiał: żeliwo
Waga: 1,1 kg
Kolor: czarny
Kolekcja: Järn

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 474,90 zł
szt.

Patelnia 28cm z pokrywką, Noir, Skeppshult

Patelnia 28cm z pokrywką, Noir, Skeppshult
Patelnia 28cm z pokrywką, Noir, Skeppshult

CECHY PRODUKTU:
- żeliwna patelnia (śr. 28 cm) z rączką wykonaną z aluminium anodowanego oraz żeliwną pokrywką,
- do smażenia i pieczenia – nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, do piekarnika oraz na grill,
- żeliwo potrójnie olejowane w trakcie produkcji – patelnia jest gotowa do użycia,
- patelnia dobrze magazynuje ciepło,
- odlewana ręcznie,
- materiały są wykonane z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników,
- należy czyścić ręcznie, nie wkładać do zmywarki. Należy ją opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania,
- 25-letnia gwarancja na żeliwo.

O PATELNIACH SKEPPSHULT:
• Powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład.
• Impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.
• Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności.
• Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

PIELĘGNACJA:
• Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.
• Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.
• Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny, co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.
Wymiary: ok. 28 x 6,5 cm (śr. górna x wys.), 23,5 cm (śr. robocza), 46,5 cm (dł. z rączką)
Waga: 3,3 kg
Kolor: czarny
Materiał: żeliwo, aluminium anodowane
Kolekcja: Noir

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 1 234,00 zł
szt.

Patelnia do naleśników 23 cm, drewniana rączka

Patelnia do naleśników 23 cm, drewniana rączka
Patelnia do naleśników 23 cm, drewniana rączka

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

Patelnia do naleśników z drewnianym uchwytem.

Wymiary: średnica ok. 23,3 cm (ok. 21,7 cm powierzchni do smażenia)

Średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 21 cm

Wysokość: ok. 1,2 cm

Waga: ok. 2,25 kg

Nie może być używana w piekarniku

Nie można myć w zmywarce

Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 370,00 zł
szt.

Patelnia do naleśników 23 cm, WALNUT, Skeppshult

Patelnia do naleśników 23 cm, WALNUT, Skeppshult
Patelnia do naleśników 23 cm, WALNUT, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

Patelnia do naleśników z drewnianym uchwytem z orzecha włoskiego (kolekcja WALNUT).

Wymiary: średnica ok. 23,3 cm (ok. 21,7 cm powierzchni do smażenia)

Średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 21 cm

Wysokość: ok. 1,2 cm

Waga: ok. 2,8 kg

Nie może być używana w piekarniku

Nie można myć w zmywarce

Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 399,00 zł
szt.

Patelnia do smażenia 26 cm - Natural Selection - Skeppshult

Patelnia do smażenia 26 cm - Natural Selection - Skeppshult
Patelnia do smażenia 26 cm - Natural Selection - Skeppshult

Patelnia do smażenia 26 cm z kolekcji Natural Selection marki Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

Patelnia do smażenia z drewnianą rączką.

NIE NALEŻY MYĆ W ZMYWARCE!*

NIE UŻYWAĆ W PIEKARNIKU

Dane:

  • waga: ok 2,6 kg
  • średnica ok. 26,5 cm, śr. powierzchni smażenia 21 cm
  • śr. dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej) - 20 cm
  • wysokość - ok 4 cm
  • Gwarancja: 25 lat

Materiał: żeliwo, drewno bukowe

Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.



*) MYCIE W ZMYWARCE MOŻE

SPOWODOWAĆ POJAWIENIE SIĘ RDZY NA PRODUKCIE

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 429,00 zł
szt.

Patelnia do smażenia 32cm, obrotowa rączka,silikon, Skeppshult

Patelnia do smażenia 32cm, obrotowa rączka,silikon, Skeppshult
Patelnia do smażenia 32cm, obrotowa rączka,silikon, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

Patelnia do smażenia z silikonową, obrotową rączką.

Dzięki obrotowej rączce, patelnia zajmuje mniej miejsca w szafce oraz w piekarniku.

Wymiary: średnica patelni ok. 31,7 cm

- średnica powierzchni do smażenia 27,2cm

Średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 25,3 cm

Wysokość: ok. 4,4 cm

Waga: ok. 3,5 kg

Nie można myć w zmywarce

Może być używana w piekarniku.

Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 679,00 zł
szt.

Patelnia do smażenia głęboka 20cm, drewniana rączka, Skeppshult

Patelnia do smażenia głęboka 20cm, drewniana rączka, Skeppshult
Patelnia do smażenia głęboka 20cm, drewniana rączka, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

Patelnia żeliwna do smażenia, głęboka z drewnianą rączką

Wymiary: średnica patelni ok. 20 cm

- średnica powierzchni do smażenia 17cm

Średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 15,5 cm

Wysokość: ok. 4,2 cm

Waga: ok. 1,75 kg

Nie można myć w zmywarce

Nie może być używana w piekarniku.

Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 339,00 zł
szt.

Patelnia do smażenia głęboka 20cm, stalowa rączka, Skeppshult

Patelnia do smażenia głęboka 20cm, stalowa rączka, Skeppshult
Patelnia do smażenia głęboka 20cm, stalowa rączka, Skeppshult

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą.

Patelnia żeliwna do smażenia, głęboka ze stalową rączką

Wymiary: średnica patelni ok. 20 cm

- średnica powierzchni do smażenia 17cm

Średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 15,5 cm

Wysokość: ok. 4,2 cm

Waga: ok. 1,75 kg

Nie można myć w zmywarce

Może być używana w piekarniku.

Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania.

Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu:

-po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład;
-po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni.

Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych.

Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.

PIELĘGNACJA

Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania.

Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem.

Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 329,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl