Producenci
Promocje
Garnek Nature Black 6,4l Silit
Garnek Nature Black 6,4l Silit
699,00 zł 419,00 zł
szt.
Mini garnek pokrywką, 1,25 l, ⌀ 16 cm, Küchenprofi
Mini garnek pokrywką, 1,25 l, ⌀ 16 cm, Küchenprofi
119,90 zł 99,00 zł
szt.
Garnek Nature Black Silit 2,4 L
Garnek Nature Black Silit 2,4 L
559,00 zł 419,00 zł
szt.
Rondel Nature Black 1,3l Silit
Rondel Nature Black 1,3l Silit
599,00 zł 459,00 zł
szt.
Garnek wysoki Nature Blue 6,4l Silit
Garnek wysoki Nature Blue 6,4l Silit
699,00 zł 499,00 zł
szt.
Brytfanna z pokrywką, 35 × 25,5 × 6,5 cm, Küchenprofi
Brytfanna z pokrywką, 35 × 25,5 × 6,5 cm, Küchenprofi
379,00 zł 329,00 zł
szt.
Filiżanki  izolowane 2×250ml, Judge
Filiżanki izolowane 2×250ml, Judge
69,00 zł 49,00 zł
szt.
ROCKTANIUM patelnia 30cm, Stellar
ROCKTANIUM patelnia 30cm, Stellar
260,90 zł 219,00 zł
szt.
Termos stalowy 1,3 l Stanley Classic zielony
Termos stalowy 1,3 l Stanley Classic zielony
259,00 zł 219,00 zł
szt.

Noże japońskiej marki Kasumi to synonim bardzo dobrej jakości wykonania i ostrości, która zadowoli zarówno początkujących miłośników gotowania, jak i zaawansowanych mistrzów kuchni. W tej przestrzeni znajdą Państwo dwie linie noży – 32-warstwowe noże Damascus oraz serię Kasumi VG-10 PRO.
Dla marki Kasumi pracuje obecnie 25 pokolenie mistrzów tradycyjnego, japońskiego kowalstwa, którzy wiedzę przekazywaną przez generacje łączą z odkryciami najnowszej metalurgii.
Każda z linii noży Kasumi ma w sobie coś wyjątkowego. Wystarczy wspomnieć, że seria Damascus została dwukrotnie wyróżniona prestiżową nagrodą Design Plus, a linia VG-10 PRO, kuta z jednego kawałka wysokowęglowej stali, posiada uchwyty ze sztucznego marmuru.

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI
JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 399,90 zł
szt.

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI
JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 229,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 720,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 796,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 332,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 501,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 DŁ. 25 CM / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 DŁ. 25 CM / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 DŁ. 25 CM / KASUMI

Noże serii VG-10 PRO stworzone przez specjalistów KASUMI łączą najlepsze technologie produkcji doskonalone od wieków. Ręcznie wytwarzane kontynuują tradycję rozwijaną przy produkcji mieczy.
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO jest wykonane z japońskiej monolitycznej wysokowęglowej nierdzewnej stali ze stopu o znacznej zawartości kobaltu. W procesie utwardzania osiągnięto idealną dla profesjonalnych zastosowań kuchennych twardość na poziomie 59-60 stopni w skali Rockwell'a. Technologia produkcji gwarantuje poziom ostrości przewyższającą większość dostępnych na rynku noży. Stal VG-10 PRO zapewnia elastyczność ostrza i odporność na pękanie. 
Rękojeść z żywicy doskonale leży w dłoni, jest higieniczna i wytrzymała.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 901,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 HM DŁ. 25 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 HM DŁ. 25 CM MŁOTKOWANY / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 HM DŁ. 25 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 759,90 zł
szt.

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ / KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 682,90 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl