•  

Producenci
Promocje
Czajnik biały 2,5 l, Count Cilio
Czajnik biały 2,5 l, Count Cilio
219,00 zł 187,00 zł
szt.
Czajnik czarny 2,5 l, Count Cilio - PROMOCJA
Czajnik czarny 2,5 l, Count Cilio - PROMOCJA
219,00 zł 187,00 zł
szt.
Zestaw garnków  4cz. Passion Green Silit + 3% RABATU
Zestaw garnków 4cz. Passion Green Silit + 3% RABATU
1 599,00 zł 1 259,00 zł
szt.
Czajnik czerwony 2,5 l, Count Cilio - PROMOCJA
Czajnik czerwony 2,5 l, Count Cilio - PROMOCJA
219,00 zł 187,00 zł
szt.
WMF - zestaw garnków 4cz. Quality One
WMF - zestaw garnków 4cz. Quality One
1 479,00 zł 819,00 zł
szt.
Zestaw garnków 4 cz. Nature Black Silit + 3% RABATU
Zestaw garnków 4 cz. Nature Black Silit + 3% RABATU
1 789,00 zł 1 399,00 zł
kpl.
Zestaw Garnków Vitaliano Rosso 4 cz. Silit + 3% RABATU
Zestaw Garnków Vitaliano Rosso 4 cz. Silit + 3% RABATU
2 099,00 zł 1 649,00 zł
kpl.
Zestaw garnków 4cz. z rondlem Quadro Black Silit  + 3% RABATU
Zestaw garnków 4cz. z rondlem Quadro Black Silit + 3% RABATU
1 699,00 zł 1 549,00 zł
szt.
Zestaw garnków 4 cz. Nature Blue Silit + 3% RABATU - MEGA PROMOCJA
Zestaw garnków 4 cz. Nature Blue Silit + 3% RABATU - MEGA PROMOCJA
1 899,00 zł 1 459,00 zł
szt.

Noże japońskiej marki Kasumi to synonim bardzo dobrej jakości wykonania i ostrości, która zadowoli zarówno początkujących miłośników gotowania, jak i zaawansowanych mistrzów kuchni. W tej przestrzeni znajdą Państwo dwie linie noży – 32-warstwowe noże Damascus oraz serię Kasumi VG-10 PRO.
Dla marki Kasumi pracuje obecnie 25 pokolenie mistrzów tradycyjnego, japońskiego kowalstwa, którzy wiedzę przekazywaną przez generacje łączą z odkryciami najnowszej metalurgii.
Każda z linii noży Kasumi ma w sobie coś wyjątkowego. Wystarczy wspomnieć, że seria Damascus została dwukrotnie wyróżniona prestiżową nagrodą Design Plus, a linia VG-10 PRO, kuta z jednego kawałka wysokowęglowej stali, posiada uchwyty ze sztucznego marmuru.

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI
JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA DROBNO ZIARNISTA 3000/ KASUMI

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 399,90 zł
szt.
  • nowość

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI

JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI
JAPOŃSKI KAMIEŃ OSTRZAŁKA ŚREDNIO ZIARNISTA 240/ KASUMI

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 229,90 zł
szt.
  • nowość

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 20 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 720,90 zł
szt.
  • nowość

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI CHEF SZEFA KUCHNI DŁ. 24 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 796,90 zł
szt.
  • nowość

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU / OCZKOWANIA DŁ. 8 CM ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ/ KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 332,90 zł
szt.
  • nowość

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CARVINGU/OCZKOWANIA VG10 HM DŁ. 9 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 501,90 zł
szt.
  • nowość

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 DŁ. 25 CM / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 DŁ. 25 CM / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 DŁ. 25 CM / KASUMI

Noże serii VG-10 PRO stworzone przez specjalistów KASUMI łączą najlepsze technologie produkcji doskonalone od wieków. Ręcznie wytwarzane kontynuują tradycję rozwijaną przy produkcji mieczy.
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO jest wykonane z japońskiej monolitycznej wysokowęglowej nierdzewnej stali ze stopu o znacznej zawartości kobaltu. W procesie utwardzania osiągnięto idealną dla profesjonalnych zastosowań kuchennych twardość na poziomie 59-60 stopni w skali Rockwell'a. Technologia produkcji gwarantuje poziom ostrości przewyższającą większość dostępnych na rynku noży. Stal VG-10 PRO zapewnia elastyczność ostrza i odporność na pękanie. 
Rękojeść z żywicy doskonale leży w dłoni, jest higieniczna i wytrzymała.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 901,90 zł
szt.
  • nowość

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 HM DŁ. 25 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 HM DŁ. 25 CM MŁOTKOWANY / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA KUTY VG10 HM DŁ. 25 CM MŁOTKOWANY / KASUMI

Noże linii HM są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idelanie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi wytrzymałość stali. Unikalny, oryginalny wzór młotkowania sprawia również, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 759,90 zł
szt.
  • nowość

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ / KASUMI

NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ / KASUMI
NÓŻ JAPOŃSKI DO CHLEBA ZE STALI DAMASCEŃSKIEJ / KASUMI

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.
Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali.
Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. 
Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 682,90 zł
szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl